VERVOERMIDDELEN : BROMMOBIEL EN CANTA

Met 45 km/uur naar uw bestemming

Met een maximum snelheid van 45 km/uur brengt de brommobiel of Canta u snel naar uw bestemming. De brommobiel lijkt steeds meer op een – hip – autootje. De Canta wordt gezien als gehandicaptenvoertuig, de brommobiel niet. Er is zelfs een Canta waar u met een rolstoel kunt inrijden.

Rijbewijs: wel of niet?

Voor een brommobiel heeft u een rijbewijs AM nodig. U kunt hiervoor rijles nemen. Vervolgens moet u met succes het theorie-examen bromfiets en het praktijkexamen brommobiel afleggen bij het CBR. Alleen als u al een rijbewijs heeft voor de categorie auto, motor of bromfiets, hoeft u geen examen af te leggen.
Voor de Canta heeft u geen rijbewijs nodig. Het voordeel van de Canta is dat deze aan te passen is aan uw handicap, en dat u er bijna overal mee mag rijden, van de 80-kilometerweg tot en met de winkelpromenade.

Leren rijden

Het is weer een nieuw voertuig, een nieuwe ervaring, een cursus is dus zinvol. De koper van een nieuwe brommobiel of Canta kan een rijvaardigheidstraining volgen. Ook is het boek ‘Wegwijzer in het verkeer brommobiel’ in de boekhandel verkrijgbaar. Lees hier meer over deze cursussen.

Verkeersregels voor een brommobiel en een Canta

Voor de brommobiel gelden ongeveer dezelfde verkeersregels als voor een auto. Voor de Canta ook, met één groot verschil: de Canta mag bijna overal komen. Hier leest u welke speciale regels er zijn voor een brommobiel en een Canta.