Vervoermiddelen

Er zijn vele manieren om wijs op weg te gaan. U kiest het vervoermiddel dat het beste bij de reis past die u moet maken. Ouder wordend komen naast de auto en de fiets ook de scootmobiel, brommobiel of Canta, (Wmo-)taxi en het openbaar vervoer erbij, als aantrekkelijke en logische mogelijkheden.

Bewust van uw mogelijkheden

In het eerste deel van deze brochure staan de verschillende vervoermiddelen beschreven en tips over het gebruik daarvan. Dit met de bedoeling om met die kennis bewust op weg te gaan. Bewust van wat u kunt en wat u minder goed kunt. Om het zo veilig mogelijk te houden, voor u en uw medeweggebruiker.

Vergoedingen uit Wmo

Hoewel het niet zo ruim meer is als vroeger, zijn er vergoedingen voor vele aanpassingen die u moet doen en extra’s die u moet aanschaffen of huren. Deze komen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wmo. Ook uw zorgverzekering vergoedt sommige zaken. Informeer daarnaar bij uw zorgverzekeraar en bij uw gemeente. Laat u helpen door een familielid of bekende als u er niet uitkomt.

Leren en trainen

Scootmobielcursussen, oefenen met rollator, wandelclubs, rijvaardigheidstesten, e-bike-training… u kunt leren en trainen met elk vervoermiddel. Dat kan dichtbij huis, want in Drenthe is het aanbod groot. Kijk op de website 
gawijsopweg.nl onder ‘leren en trainen’. Of vraag ernaar bij uw gemeente.

Overige middelen van vervoer

Lees meer over: